Ruim 1.500 nieuwe bomen kasteelbos Renswoude

16 dec, 17:51 Natuur en milieu Adriaan Hosang
Een boom op en prominente plek voor de kleine Lucy van 10 maanden en de 8½ maand oude Juliane.
Een boom op en prominente plek voor de kleine Lucy van 10 maanden en de 8½ maand oude Juliane.

RENSWOUDE In het Kasteelpark in Renswoude heeft het Utrechts Landschap deze week nieuwe bomen geplant. Bijzonder is dat ze zijn gedoneerd door mensen die een bijzondere band met het park hebben, zo vertelt boswachter Joris Hellevoort.

Kasteelpark Renswoude is een prachtige plek’’, zegt boswachter Joris Hellevoort van Utrechts Landschap. ,,Het is een compleet landgoed, met weilanden, gazons, bossen, lanen en boomgaarden. Toch kon het park wel wat extra aandacht gebruiken. Er staan vrij oude bomen. De meeste doen het heel goed, ze groeien tot in de hemel. Helaas vallen er door die hoge leeftijd ook regelmatig bomen uit. Daarom wilden we graag een flink aantal nieuwe bomen planten”.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.