‘Horen is scoren, zien is een tien’

29 dec, 07:00 Natuur en milieu Mathijs Overeem
Een zeldzame plant: de klokjesgentiaan. Gespot door Mathijs Overeem.
Een zeldzame plant: de klokjesgentiaan. Gespot door Mathijs Overeem.

BioBlitz 2021 afgerond

SCHERPENZEEL Met de behaalde 1606 waarnemingen van planten en dieren in Scherpenzeel kijkt het team van BioBlitz 2021 tevreden terug. Meer dan 250 nieuwe soorten flora en fauna voegden ze toe. Vijf Scherpenzeelse vogelaars en natuurliefhebbers hadden een ambitieus plan. Zij wilden dit jaar 2021 soorten dieren en planten waarnemen in Scherpenzeel. ,,We wisten dat het ambitieus was, maar zijn evengoed tevreden”, aldus Mathijs Overeem, één van de initiatiefnemers.

Janneke Hek

Bij de start op 1 januari 2021 waren er 1326 soorten flora en fauna bekend in Scherpenzeel. Na een jaar van waarnemen zijn daar 280 nieuwe soorten aan toegevoegd. ,,Het spotten van nieuwe soorten is gewoon hartstikke verslavend”, lacht Overeem. Do..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.