Bestrijding van eikenprocessierups

4 mei, 15:25 Natuur en milieu ...
Afbeelding

SCHERPENZEEL De gemeente Scherpenzeel start deze maand, afhankelijk van de weersomstandigheden en de groeiontwikkeling, met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups. Daarbij wordt gebruik gemaakt van bladbespuiting met een biologisch gewasbeschermingsmiddel. 

De gemeente bestrijdt preventief in de bebouwde kom en op locaties in het buitengebied waar veel mensen komen. Mieke Gardenier: ,,Daarbij streven we naar een betere biologische balans. We willen de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups verder stimuleren met ander bermbeheer, het ophangen van nestkasten, het creëren van kruidenbermen, aanleg van struwelen nabij eikenbomen en het creëren van een divers bomenbestand.’’

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.