Groep 8 samen met de boeren
Groep 8 samen met de boeren BDU De Woudenberger

Boeren met trekker op bezoek bij Jan Ligthartschool

Onderwijs Deel je nieuws

Kinderen laten zien, beleven én hen leren waar voedsel vandaan komt. Daar kan niet vroeg genoeg mee worden begonnen. Op vrijdag 6 maart gingen drie Woudenbergse boeren, Boer Teus, Boer Carlo en Boer Elton met hun trekker langs bij de Jan Lighartschool. “Naast alle boerenacties die er sinds eind vorig jaar plaatsvinden, willen wij op jonge leeftijd iets doen rondom voorlichting over voedsel en boerderijen. Zodat juist kinderen op een goede manier hun denkbeeld vormen”, vertelt Elton van Ginkel. Hij is één van de initiatiefnemers en lid van educatieplatform Leren bij de Boer.

 

“Natuurlijk kwamen we op afspraak bij de school langs, die ons met de leerlingen van groep acht enthousiast verwelkomde”, blikt Van Ginkel terug. “De trekkers stonden gelijk goed in de belangstelling, maar hadden we ook allerlei voel-, proef- en kijkmateriaal van onze boerderijen meegenomen. Zoals eieren en voer.” De leerlingen hadden tal van vragen bedacht in de voorbereiding van het bezoek. Na de inleiding waarin de herkomst van het ontbijt centraal stond en de vragen beantwoord waren, ging de klas in kleinere groepen uiteen. “De kinderen vroegen ons vervolgens de oren van het hoofd, echt heel positief”, aldus Van Ginkel. “Een mooie opmars om als school met de kinderen een bezoek te brengen aan een boerderij. De educatieboeren van Leren bij de Boer heten leerlingen uit de regio dan ook meer dan welkom.” Op de vraag of ze volgend jaar wederom een bezoek aan de school brachten antwoordde Van Ginkel: “Volgende keer bij ons!”

 

Les boeken

Meer informatie over het educatieplatform is te vinden op de website www.lerenbijdeboer.nl. Op deze site kan ook kennis gemaakt worden met de educatieboeren en kan er gelijk een les geboekt worden.

De kinderen bekijken het meegebrachte koeienvoer
Boer Elton vertelt de kinderen alles over het ei
advertentie