Afbeelding
Adriaan Hosang

Waterfestijn voor jongste leerlingen Borgwal

Onderwijs

RENSWOUDE Het warme zomerweer maakt ook leerkrachten vindingrijk. Want ja, hoe kan je leerlingen nu veel lol laten beleven? Voor Juf Pater van groep 1 van 'de Borgwal'in Renswoude niet direct een probleem. Zij wist er wel iets op, gewoon met alle leerlingen naar buiten en dus was geadviseerd aan de ouders om een zwembroek, badpak of bikini mee te brengen.

Aan het einde van de ochtend was het dan zover. Alle leerlingen gingen naar buiten, in afwachting wat juf verzonnen had. Op het speelterrein stonden enkele emmers maar was ook de tuinslang uitgerold. Meteen was duidelijk wat de bedoeling was en terwijl juf nog druk bezig was met het vullen van die emmers werd ze al direct uitgedaagd. Leerlingen renden in haar richting en riepen: ,,Juf, juf, juf.” 

Juf Pater wist wat haar te doen stond en richtte de tuinslag op de leerlingen die vervolgens gillend wegrenden om even later opnieuw hun opwachting te maken. Ook de emmers kon je natuurlijk goed gebruiken om ineens een plons water door de lucht te gooien.

Het was warm en dus ook echt genieten voor de leerlingen die steeds opnieuw de juf uitdaagden en eigenlijk gewoon om een straal water vroegen.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie