Wijkgame 'Doezaam'.
Wijkgame 'Doezaam'. Henriëtte Hazeleger

Duurzame wijkgame op De Borgwal van start

Onderwijs

RENSWOUDE Wethouder Marieke Teunissen het donderdag het eerste exemplaar van de duurzame wijkgame overhandigd aan de Christelijke Basisschool de Borgwal. 

Projectwethouder Teunissen: ,,Met dit initiatief wil de gemeente een volgende duurzame stap maken en laten zien dat het leuk is om te werken aan een duurzaam Renswoude. Samen met haar inwoners. De wijkgame helpt je om een overzicht te krijgen wat je allemaal zelf kan doen en wat bij je past''.

DUURZAAM DOEN De wijkgame ‘Doezaam’, wat staat voor samen duurzaam doen, is een spel om te spelen. In het spel wordt inzicht gegeven in mogelijkheden (zoals lokaal voedsel, carpoolen, hergebruik van materialen) om duurzaam te leven. Spelers van het spel kunnen kiezen welke duurzame actie bij hun past. Vervolgens worden op een online omgeving suggesties gedaan die het nemen van de actie laagdrempelig maken. Dit kan door een verwijzing naar een lokale organisatie of een aanvraagformulier wat je nodig hebt om iets aan te vragen. De wijkgame wordt via de basisschool in de wijk gelanceerd. 

OUDERE WONINGEN De gemeente zal in samenwerking met christelijke basisschool De Stifthorst dit spel ook lanceren in de andere wijken in Renswoude. Er komt dan mogelijk wel een variant om zo goed mogelijk aan te sluiten bij deze wijken, waar over het algemeen meer bestaande, oudere woningen staan. 

De uitreiking van het spel door wethouder Teunissen (rechts).
advertentie