Pieten in alle soorten en maten bij De Dorpsbeuk

22 okt, 06:52 Onderwijs Remko de Waal
Witte en Zwarte Pieten tijdens het Zapp Sinterklaasfeest, enkele jaren geleden in de Jaarbeurs in Utrecht.
Witte en Zwarte Pieten tijdens het Zapp Sinterklaasfeest, enkele jaren geleden in de Jaarbeurs in Utrecht.

SCHERPENZEEL Het karakter ‘Zwarte Piet’ heeft zijn langste tijd wel gehad op openbare basisschool De Dorpsbeuk aan de Beukenlaan in Scherpenzeel. Stichting Eem-Vallei Educatief, waaronder de Dorpsbeuk valt, zet dit jaar in op een ‘inclusieve pietenpopulatie’ op de scholen.

Eerder dit jaar, nog vóór de zomer, nam Stichting Eem-Vallei Educatief een besluit. ,,Onze visie gaat eigenlijk breder dan specifiek de kleur van Piet’’, zegt bestuurder Karen Peters. ,,Wij hebben besloten dat we meer willen insteken op inclusiviteit, diversiteit en aandacht voor wereldburgerschap. Die gedachten nemen we al mee in ons aannamebeleid en in ons godsdienstonderwijs, en nu ook in de Pieten-discussie.’’ 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.