Basisschoolkinderen krijgen voedselonderwijs

18 feb 2021, 11:40 Onderwijs
Sander Koning
Leerlingen in de groepen vijf tot en met acht op de basisscholen in de regio Scherpenzeel, kunnen zich voorbereiden op ‘voedselonderwijs’
Leerlingen in de groepen vijf tot en met acht op de basisscholen in de regio Scherpenzeel, kunnen zich voorbereiden op ‘voedselonderwijs’

SCHERPENZEEL/REGIO Leerlingen in de groepen vijf tot en met acht op de basisscholen in de regio Scherpenzeel, kunnen zich voorbereiden op ‘voedselonderwijs’: educatie over koken, maar ook over voedselverspilling, levensstijl en consumptie. Bedrijven in de voedselbranche sluiten op dit onderwijsprogramma aan, met bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken en kooklessen. 

Dat meldt de Regio Foodvalley, het samenwerkingsverband tussen gemeenten Scherpenzeel, Renswoude, Barneveld, Ede, Nijkerk, Veenendaal, Wageningen en Rhenen. Samen met twee andere voedselgerelateerde regio’s in het land (regio’s Venlo en Noordoost-Brabant) is woensdag de start van dit educatieproject met een officiële ondertekening bekrachtigd. De bedoeling is dat de drie regio’s same..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.