Leerlingen Korenmaat krijgen les in ‘Kinderrechten’

1 okt, 07:57 Onderwijs Kim Rebergen
Leerlingen van basisschool Korenmaat deden heel actief mee aan de les over kinderrechten. Er zijn in totaal 54 kinderrechten, In Scherpenzeel bleek er echter nog eentje te zijn.
Leerlingen van basisschool Korenmaat deden heel actief mee aan de les over kinderrechten. Er zijn in totaal 54 kinderrechten, In Scherpenzeel bleek er echter nog eentje te zijn.

SCHERPENZEEL De leerlingen van groep 8b van de Scherpenzeelse basisschool Korenmaat kregen woensdagochtend in het kader van de kick-off ‘Kinderrechten’ onder anderen bezoek van wethouder Henny van Dijk. De speciale les is bedoeld als aanpak tegen huiselijk geweld en kindermishandeling en komt voort uit het project Meldcode in het primair onderwijs in de West Veluwe Vallei. Nadia van der Voorn is regionaal projectleider en aandachtfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling (HGKM) en was ook aanwezig tijdens de les. ,,Lessen over kinderrechten zijn belangrijk omdat het kinderen helpt realiseren wat wel en niet oké is. Soms weten ze namelijk niet beter en beschouwen ze hun thuissituatie als normaal”, vertelt ze.

Een paar minuten over half negen in de ochtend staat Nadia van der Voorn vooraan in het lokaal van juf Miranda Druijff. Het is muisstil in de ruimte en alle 26 gezichten zijn richting het digitale schoolbord gedraaid. Na een kort voorstelrondje is het voor de gevatte leerlingen van groep 8 al snel duidelijk dat de les in het teken staat van kinderrechten en dat ze deze ochtend niet alleen mogen luisteren, maar zelf ook nog aan de slag moeten.

TOP 10 KINDERRECHTEN Nog geen vijf minuten na het begin van de les is het aan wethouder Henny van Dijk om de aandacht van de klas vast te houden. Het belang van kinderrechten wordt besproken terwijl de wethouder langzaam een grote poster uitrolt. Alle ogen richten zich op een blauwkl..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.