Ruim 350 kinderen, 75 kilogram friet en een onuitputtelijk enthousiasme

2 mei, 15:59 Onderwijs Bert van den Broek
Gerrit de Wit (links) en wethouder Gerard van Deelen bij het schoolvoetbaltoernooi.
Gerrit de Wit (links) en wethouder Gerard van Deelen bij het schoolvoetbaltoernooi.

SCHERPENZEEL Ruim 350 kinderen in de basisschoolleeftijd, 75 kilogram friet en een onuitputtelijk en aanstekelijk enthousiasme: het jaarlijkse schoolvoetbal en -handbaltoernooi van Scherpenzeel was opnieuw een schot in de roos. ,,Ik vind het één van de mooiste evenementen in het dorp”, blikt organisator Gerrit de Wit terug op de jubileumeditie. Voor de vijftigste keer streden de kinderen om de felbegeerde bekers.

De traditie van schoolvoetbal in Scherpenzeel begon al meer dan vijftig jaar geleden. De voorbije twee jaar ging het festijn niet door vanwege corona, een andere keer gooide de weersverwachting roet in het eten. ,,Toen was er zwaar onweer op komst en hebben we op het laatste moment het toernooi moeten afgelasten”, vertelt De Wit, die sinds 2013 de organisatie voor zijn rekening neemt. Destijds nam hij het over van Kees de Koning, die meer dan twintig jaar de stille maar drijvende kracht achter het toernooi was.

OP ZICHZELF STAAND In de beginjaren werd het toernooi altijd op Koninginnedag gehouden, maar vanwege het grote succes werd het een op zichzelf staand evenement. Traditie is dat de sportieve strijd op ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.