‘Troep hoort in de vuilnisbak’

5 jul, 08:46 Onderwijs Adriaan Hosang
Kinderburgemeester Jelte Bouman en wethouder Henk van der Schoor legen eerste prullenbak, directeur Jan Hendriksen kijkt toe.
Kinderburgemeester Jelte Bouman en wethouder Henk van der Schoor legen eerste prullenbak, directeur Jan Hendriksen kijkt toe.

RENSWOUDE Leerlingen van basisschool De Borgwal in Renswoude hebben een actie bedacht om zwerfafval tegen te gaan. Wethouder Henk van der Schoor liet zich bijpraten tijdens een feestelijke bijeenkomst. En kinderburgemeester Jelte Bouman leegde de eerste prullenbak.

Groep 7 van christelijke basisschool De Borgwal ging enige tijd geleden onder leiding van juf Esther Donkelaar op pad ging om in de omgeving van de school rommel op te ruimen.

ONDERBROEK Donkelaar: ,,Overal vinden we rommel, ook rond de school, bij het clubgebouw van de tennisvereniging, rond de parkeerplaats, noem maar op. En we vonden de gekste dingen, van papier, tot blikjes en zelfs een onderbroek. We waren echt verbaasd over de hoeveelheid. Als je daar dan over nadenkt, wil je dat oplossen.’’ Zo is het idee ontstaan om prullenbakken te plaatsen.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.