Grote plannen voor uitbreiding van alle basisscholen

15 september 2022 om 07:00 Onderwijs Anne Suijdendorp
De Dorpsbeuk
De Dorpsbeuk

SCHERPENZEEL Het college heeft een plan neergelegd om alle Scherpenzeelse basisscholen in de komende tien jaar te gaan voorzien van voldoende kwalitatieve, duurzame en passende huisvesting. Daarbij gaat het niet alleen om uitbreiding van lokalen bij alle scholen, maar ook om vervangende nieuwbouw voor De Dorpsbeuk op een andere plek. Als mogelijke locaties voor deze nieuwbouw wordt gedacht aan Voorposten/Geerhoek en bij De Breehoek aan de noordhoek van het dorp. 

De Dorpsbeuk dateert van 1980 en er zal in de komende jaren, vanwege de ouderdom van meer dan 40 jaar, fors geïnvesteerd moeten worden in onderhoud, zo constateert het college in het nieuwe Integraal Huisvestingsplan primair onderwijs 2022 – 2032. Daarnaast is de functionaliteit van het gebouw ontoereikend voor het huidige onderwijsleerproces, w..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.