Wethouder Gerard van Deelen, Marjon de Kruijff, Alfred Haaksma.
Wethouder Gerard van Deelen, Marjon de Kruijff, Alfred Haaksma. Bibliotheek Scherpenzeel

Scherpenzeel krijgt Informatiepunt Digitale Overheid

24 september 2020 om 16:23 Maatschappelijk

SCHERPENZEEL Met het stellen van een vraag én het krijgen van een antwoord heeft wethouder Gerard van Deelen dinsdag het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) geopend in de Bibliotheek Scherpenzeel. Scherpenzeel is daarmee het tweede Informatiepunt Digitale Overheid in Gelderland.

De Informatiepunten Digitale Overheid zijn er voor mensen die moeite hebben met digitale dienstverlening en vragen hebben over het zaken doen met de overheid. De Informatiepunten zijn ondergebracht in de bibliotheken. Daarmee zijn ze laagdrempelig en kunnen mensen er makkelijk binnenlopen. 

,,De medewerkers van de bibliotheken zijn speciaal getraind op vraagherkenning en zakelijke empathie’’, zegt directuer Alfred Haaksma van de Scherpenzeelse bieb. ,,En ze weten goed wat de aangesloten overheidsinstanties doen. Ze kunnen mensen verwijzen naar het lokale maatschappelijk middenveld of naar de juiste overheidsinstantie als vragen heel specifiek zijn.’’

Het Informatiepunt Digitale Overheid is een samenwerkingsverband tussen: de Koninklijke Bibliotheek, de Openbare Bibliotheken, de Belastingdienst, het Centraal Administratie Kantoor (CAK), het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), het Centrum Indicatiestelling zorg (CIZ), het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), de Dienst Uitvoering Onderwijs  (DUO), het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO), Logius, de Raad voor Rechtsbijstand, de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW),  de SocialeVerzekeringsbank, (SVB )en het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Partijen die in de toekomst mogelijk aansluiten zijn: de Huurcommissie, de Kamer van Koophandel, het Kadaster, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) en de t Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ).


Tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Scherpenzeel kan het Informatiepunt bezocht worden. Wanneer het een complexe vraag is of er meer tijd nodig is, wordt er een afspraak gemaakt. De Bibliotheek Scherpenzeel is gevestigd in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scheprenzeel. Meer info via 033 2773107 en www.bibliotheekscherpenzeel.nl

advertentie
advertentie