‘Geen beloning afwijkend gedrag’

21 apr, 08:37 Overig Eigen foto Kwintes
De gemeenten hebben zich bij hun plannen voor prikkelarme woningen laten inspireren in het wijkje Keerpunt Zuid in Hilversum.
De gemeenten hebben zich bij hun plannen voor prikkelarme woningen laten inspireren in het wijkje Keerpunt Zuid in Hilversum.

SCHERPENZEEL De gemeenten Scherpenzeel, Ede, Rhenen, Veenendaal en Wageningen willen nog dit jaar twee locaties aanwijzen voor een project ‘Anders Wonen’. 

De huisvesting is bedoeld voor mensen die door allerlei problemen structureel overlast veroorzaken en zich niet kunnen aanpassen aan gangbare normen en waarden in een woonwijk. Door deze mensen te huisvesten op rustige, prikkelarme en bij voorkeur geïsoleerd liggende woonlocaties, wordt dakloosheid voorkomen en de zelfredzaamheid vergroot, is het idee achter het project.

ASO-WONINGEN Wethouders Izaäk van Ekeren en Henny van Dijk staan vierkant achter dit project. ,,Het past bij ons beleid dat niemand tussen wal en schip mag komen’’, zegt Van Dijk. ,,Het is mooi dat wij dit binnen de Regio FoodValley samen met vier andere gemeenten gaan oppakken.’’ De wethouders zeggen er moeite mee te hebben dat deze wo..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.