Johan-de-Heer-zangavond - foto uit 2022
Johan-de-Heer-zangavond - foto uit 2022 Pieter Verrips

Zangers gezocht

17 september 2023 om 16:02 Overig Deel je nieuws

Ook dit jaar is er in de Grote kerk van Scherpenzeel op de eerste zaterdag van november weer een Johan-de-Heer-zangavond. Voor het gelegenheidskoor zoeken we nog zangers. De eerstvolgende oefenavond is op donderdag 28 september.

Het idee voor een zangavond met liederen uit de bundel van Johannes de Heer, de bekende evangelist uit Rotterdam uit het begin van de twintigste eeuw, onstond in het voorjaar van 2021. Ondertussen zijn we 2 jaar verder en staat de derde editie van die evenement op de agenda. Ook dit jaar zal deze zangavond plaatsvinden op de eerste zaterdag van november. 

Net als de afgelopen 2 jaren, vormen we in de maanden september en oktober een gelegenheidskoor voor deze zangavond. We komen 4 avonden samen om de liederen te oefenen die gezongen gaan worden. Voor dit koor zoeken we nog zangers. Iedereen die goede herinneringen heeft aan de bundel van Johannes de Heer, is welkom om mee te zingen!

Er is veel afwisseling: sommige liederen zingen we éénstemmig als samenzang, begeleid door kamerorkest De Muziekvriendenkring; andere liederen zingen we vierstemmig en ook is er ruimte voor afwisseling tussen solisten en koor of samenzang. Daarnaast vinden we het belangrijk om met elkaar na te denken over de inhoud van de liederen.

Vind je zingen leuk? Kom dan op donderdagavond 28 september om kwart voor acht naar de Grote Kerk in het centrum van Scherpenzeel. Zie zo’n eerste keer als een kennismaking, maar de kans is groot, dat de vonk overslaag! Wat is er mooier dan om geloof en zingen te combineren!

Heb je nog vragen over deze activiteit, neem dan contact op met Pieter Verrips, via e-mail info@pverrips.nl of telefonisch 033 277 1161.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie