Winnaar Senioren Allround 2023 Theo Flo0rea
Winnaar Senioren Allround 2023 Theo Flo0rea Ad Verbeek

ALLROUNDWEDSTRIJD SENIOREN BIJ SCHIETVERENIGING SCHERPENZEEL

8 oktober 2023 om 17:07 Overig Deel je nieuws

De dag na de Allroundwedstrijd Junioren is de Allroundwedstrijd Senioren bij schietvereniging Scherpenzeel gehouden. Dit jaar met in totaal 24 schutters. En ook hierbij stond een mooie prijzentafel te wachten op de besten onder de schutters. Beschikbaar gesteld door E en P uitzendbureau.

Om negen uur ’s morgens was de deur open, lagen de wapens klaar en kon er geschoten worden. Bij de senioren zijn er maar liefst zes disciplines die geschoten moeten worden. Drie geweer-disciplines, te weten luchtgeweer staand, kleinkaliber-geweer knielend en militair-geweer liggend. De pistool/revolver disciplines waren kleinkaliber-pistool, grootkaliber-pistool en zwartkruit-revolver. Daarbij wordt een gelijke verdeling beoogd tussen de lange en korte wapens. Bij elke discipline werden een proefkaart en twee  wedstrijdkaarten geschoten. Alleen bij zwartkruitrevolver was het aantal schoten teruggebracht naar in totaal vier. Waarbij het eerste schot een proefschot was.

In elk onderdeel waren voor de beste drie een medailles te winnen. En natuurlijke voor de beste vijf allround bekers. En of het niet op kon voor de beste drie extra prijzen in de vorm van glazen vuurwapens welke gevuld waren met een heerlijke vloeistof. Voor de nummer één een mooi geweer, voor de nummer twee een revolver en voor de nummer drie een antiek pistool. Dit alles namens genoemde hoofdsponsor. Er worden punten toegekend naar rato van het aantal deelnemers. De eerste plaats in een discipline was 25 punten waard, de tweed 24 punten en zo aftellend naar 4 punten. 

Dit jaar waren de uitslagen toch wel verrassend te noemen. Uiteraard omdat er altijd wel wisselingen in het deelnemersveld zijn. Maar ook omdat de ene schutter een keer een uitschieter naar boven heeft en de ander wel eens een uitschieter naar beneden in scores. 

Natuurlijk werden bij de prijsuitreiking alle vrijwilligers die hun medewerking verleend hadden aan deze dag in het zonnetje gezet met een mooi pakketje. Daarna werden de medailles uitgereikt voor de besten in de afzonderlijke disciplines, gevolg door de uitslagen in het allroundklassement. Winnaar in de editie 2023 werd Theo Florea. Hij was ook al de winnaar in 2022. Nogmaals dank aan het bedrijf E en P Uitzendburo die deze wedstrijd mogelijk heeft gemaakt.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie