Rein Schellingerhout in actie
Rein Schellingerhout in actie Kees de Koning

T.V.S. 1 sluit eerste competitiehelft af met twee overwinningen

11 oktober 2023 om 16:19 Overig Deel je nieuws

Rond het afgelopen weekend speelde T.V.S. de twee laatste wedstrijden, beide uit, van de eerste competitiehelft.  In speelronde vier stond een uitwedstrijd in en tegen Maarssen op het programma en mede dankzij een sterk spelende Jan van de Beek werd een 3-2 zege behaald. Voor speelronde vijf werd de wedstrijd in en tegen Hoogland gespeeld en ook hier werd een ruime 4-1 overwinning geboekt waardoor T.V.S. 1 halverwege de competitie een mooie plek in de subtop van de 1e klasse bezet.  

Op Donderdag 5 oktober begon Jan van de Beek uitstekend aan de wedstrijd in en tegen Maarssen door de openingspartij in drie games te winnen van Allard Schwercke. Rein Schellingerhout moest met een nederlaag genoegen nemen, nadat hij tegen Mark van der Tol nog een 2-0 achterstand had goed gemaakt verloor hij echter de vijfde game met 6/11. Schellingerhout verloor ook zijn tweede partij tegen Schwercke in vier games, maar van de Beek trok de stand gelijk door opnieuw in drie games te winnen van van der Tol. Door winst in het dubbel stelden van de Beek en Schellingerhout de overwinning veilig met achtereenvolgens 13/11, 11/8 en 11/9.

Ook de uitwedstrijd, op Dinsdag 10 oktober, tegen het laag geklasseerde Hoogland leverde een mooie 4-1 overwinning op voor het team dat dit keer bestond uit Edwin Vetkamp en Rein Schellinghout. Vetkamp bleef ongeslagen deze avond want hij was te sterk voor achtereenvolgens Sander Kooijman en Sergey Kim, tegen laatstgenoemde won hij wel pas in de vijfde game met 13/11. Schellingerhout boekte zijn eerste zege deze competitie door na een spannende partij te winnen van Kim met 11/9, 12/14, 13/11 en nogmaals 13/11. Ook het dubbel werd een spannend duel want na een 2-0 voorsprong werd er tweemaal met 11/13 verloren, in de vijfde game waren Vetkamp en Schellingerhout echter weer bij de les en wonnen met 11/5.  

Bij het begin van de tweede competitiehelft staat in speelronde zes de thuiswedstrijd in “de Breehoek” tegen koploper Bijmaat op het programma, Op Maandag 23 oktober gaat T.V.S. 1 proberen om revanche te nemen op de eerder met 4-1 geleden nederlaag in Huizen.      

advertentie
advertentie