Afbeelding
Foto Pexels

Waarom je een bezoekje moet brengen aan Scherpenzeel

Partnercontent

Ben je al wel eens in Scherpenzeel geweest? Breng een bezoekje aan dit dorp, gelegen in de Gelderse Vallei, en laat je aangenaam verrassen. Scherpenzeel is niet alleen een dorp, maar tevens een gemeente. Het heeft ruim 10.000 inwoners en kent een mooie, groene omgeving. Hier kom je nog echt tot rust en word je zeer gastvrij ontvangen. In Scherpenzeel kun je heerlijk wandelen of fietsen en actief bezig zijn. Daarna is het tijd om lekker te ontspannen. Weten wat er allemaal te doen is in en rondom Scherpenzeel? Lees snel verder!

Wandelen in en rondom Scherpenzeel

Niets zo gezond als een lekkere wandeling maken. Of je nu een korte route wilt lopen of voor een langere afstand kiest: in Scherpenzeel kan het allemaal. Wanneer je niet op de bonnefooi rond wilt wandelen is één van de vele Klompenpaden een echte aanrader. Onderweg doorkruis je diverse agrarische gebieden, landgoederen en rivieren. Scherpenzeel staat bekend vanwege de ligging aan de Grebbelinie. In de achttiende eeuw werd dit aangelegd tussen de provincies Gelderland en Utrecht. Wij kennen het als de verdedigingslinie tijdens de Tweede Wereldoorlog om het indringen van de Duitsers tegen te gaan. Via de liniedijk volg je het pad langs de Grebbelinie. Ook in het centrum van Scherpenzeel kom je prachtige gebouwen tegen zoals de Oude Kerk en het rijksmonument Het Hooge Huis.

Genieten in stijl

Wist je dat Scherpenzeel een heus park heeft? Dit ligt rondom Huize Scherpenzeel, midden in het dorp. Een heerlijke plek om rond te wandelen en te picknicken want park Scherpenzeel is vrij toegankelijk. Huize Scherpenzeel is een statig witgepleisterd pand uit de 16e eeuw. Rondom ligt een heuse gracht en het is voorzien van een toegangsbrug. Huize Scherpenzeel wordt veel gebruikt voor zakelijke bijeenkomsten en als trouwlocatie. Wil je op één van de meest romantische plekken elkaar het ja-woord geven dan moet je echt hier zijn. Nodig je familie en vrienden uit om de dag van je leven mee te beleven in Huize Scherpenzeel. Je kunt er na de plechtigheid ook een knalfeest geven want de locatie leent hier zich uitstekend voor. En natuurlijk wil je de gasten bedanken voor hun komst. Geef ze een aandenken mee in een gepersonaliseerde tas. Laat daarvoor papieren tassen bedrukken. Als extraatje erbij laat je pennen bedrukken kleine oplage. Zo is het prachtige Scherpenzeel voor iedereen een dorp om nooit meer te vergeten.

Verken Scherpenzeel met de fiets

Behalve wandelend is Scherpenzeel ook een aanrader om per fiets te ontdekken. Niet voor niets heeft het dorp in 2020 de award voor ‘snelste stijger fietsstad’ van de Fietsersbond gewonnen. Ook per fiets is de Grebbelinie één van de vele highlights van Scherpenzeel. Maar er is meer. Wat te denken van een fietsroute rondje Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug? Met als start -en eindpunt Scherpenzeel waar je de dag afsluit in één van de vele horecagelegenheden die het dorp rijk is.

advertentie
advertentie