Afbeelding
Foto Unsplash

Kenia: Het originele safari land

10 augustus 2022 om 20:18 Partnercontent

Kenia is misschien niet de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt, maar het is toch een zeer populaire bestemming. Voor velen is Kenia het land dat het concept van de safari heeft uitgevonden. De meeste mensen gaan naar Kenia om de ongerepte natuur van dichtbij mee te maken en om hopelijk een glimp op te vangen van de Big Five; de vijf populairste diersoorten in Kenia. Dat is toch wel leuker en avontuurlijker dan een dagje naar Beekse Bergen. 

Wat heeft Kenia te bieden?

Het woord ‘safari’ komt van origine uit het swahili en betekent ‘lange reis’. Het concept van een safari, om rond te rijden in de natuur en om dieren te spotten, is begonnen toen witte jagers uit Europa naar Kenia reisden om de Afrikaanse dieren te bekijken en erop te jagen. Deze zijn de Big Five, dieren die historisch gezien als het moeilijkst te doden waren. Dit zijn de olifant, de buffel, de leeuw, de neushoorn en het luipaard. Dat is toen over de decennia uitgelopen tot een toeristische trekpleister in Kenia, waar er steeds meer strenge regels zijn tegen het jagen op deze bijzondere dieren.

Met de Indische Oceaan in het zuiden, de vele natuurreservaten en de Masai heeft Kenia voor iedereen iets te bieden. De meeste mensen gaan naar Kenia voor zo’n spannende safari in een van de natuurreservaten. Maar er is nog veel meer wild om van te genieten in de uitgestrekte natuur van Kenia, zoals krokodillen, cheeta’s en giraffen. Het meest populaire natuurreservaat in Kenia is de Masai Mara, die zowel goedkope als dure tours biedt. De Masai Mara biedt een aantal van de beste bezienswaardigheden in Kenia, zoals de jaarlijkse massa-migratie van dieren over de rivier de Mara. Aan de oevers van de Mara vind je vaak antilopen en luipaarden die hun dorst lessen. 

Andere mogelijke plekken om in Kenia een safari te doen, zijn bijvoorbeeld het nationale park Tsavo, Lake Nakuru, het nationale park Amboseli en Nationaal reservaat Shaba. Alle parken bieden andere mogelijkheden en zijn er verschillde dieren te zien. Safari’s zijn er in alle soorten en maten: autosafari’s, bussafari’s, ballonsafari’s en zelfs een wandelsafari.

Reizen naar Kenia

Het is over het algemeen veilig om naar Kenia te reizen. Het reisadvies van de Nederlandse regering is geel met een klein deel oranje en rood. De meeste toeristische plekken zijn goed te doen en kunt u volop genieten van de safari’s die worden aangeboden. Het is wel goed om altijd even het reisadvies te lezen vlak voor vertrek. 

Er worden in augustus 2022 ook politieke verkiezingen gehouden, waar door er dus ook politieke bijeenkomsten worden gehouden. Dit kan uitmonden tot botsingen tussen de politie en demonstranten. Houdt hier dus rekening mee.
Het is ook belangrijk om op de huidige coronamaatregelen te letten. Volledig gevaccineerde reizigers zijn niet meer verplicht om een coronatest voor vertrek te doen. Niet volledig gevaccineerde reiziger vanaf 18 jaar moeten een negatief testresultaat laten zien bij aankomst in Kenia. Alle reizigers moeten een digitale gezondheidsverklaring invullen en in bezit zijn van een visum.

Een visum Kenia aanvragen

Een van de belangrijkste voorbereidingen voor een reis naar Kenia, is het aanvragen van een visum Kenia. Het visum voor Kenia kan online worden verkregen door het invullen van het digitale aanvraagformulier. Het is een zogenaamd e-visum, oftewel een elektronisch visum. Dit betekent dat je niet naar de ambassade hoeft te gaan om het te krijgen. Zodra het visum is goedgekeurd, wordt het je per e-mail toegestuurd. Om een visum aan te vragen moet je een aantal zaken klaar hebben staan, zoals: een geldig paspoort, de aankomst- en vertrekdata en een boekingsbevestiging van de plaats waar je in Kenia zult verblijven. Eenmaal verkregen is het visum voor Kenia 90 dagen geldig. Kinderen onder de 16 hebben geen visum nodig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie