Afbeelding
Foto Freepik

Herstellen van een alcoholverslaving bij Recovery Mental Healthcare

7 maart 2023 om 12:19 Partnercontent

Er is sprake van verslaving als iemand zich in een toestand bevindt waarin hij afhankelijk is van een gewoonte of een middel. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om alcohol, drugs, medicijnen of pijnstillers. Ook verslavingen aan gamen, seks en gokken komen vaak voor. De gebruiker verliest de controle over het gebruik en dat gaat ten koste van zijn normale, dagelijkse activiteiten. De gespecialiseerde GGZ-instelling Recovery MHC (Recovery Mental Healthcare) biedt een professioneel platform met verschillende programma’s voor de behandeling van verslavingen. De behandelaren en professionals geloven dat verslaving een chronische en progressieve ziekte is, die de hele persoon fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel treft. 

Ook gelooft deze afkickkliniek van Reda Saleh, Najib Amhali en Dave Roelvink dat chemische verslaving een familieziekte is. Familieleden en belangrijke anderen worden namelijk ook getroffen door de verslaving van een dierbare. 

Ondersteuning bij verslaving

?Recovery Mental Healthcare biedt ondersteuning bij allerlei soorten verslavingen. Samen met de cliënt, diens naasten en het team van specialisten, wordt bepaald welk herstelprogramma het meest geschikt is. Daarbij ligt de focus op het creëren van een platform waar de cliënt opnieuw de balans kan vinden en zich op z’n gemak voelt. Naast de verslaving kijken de professionals ook naar de onderliggende oorzaken. Dit zijn factoren die bepaalde gedragspatronen aanwakkeren zoals ADHD, trauma of depressie. Er werken multidisciplinaire teams bij ?Recovery Mental Healthcare. Dit houdt in dat de specialisten samenwerken met experts, ervaringsdeskundigen en coaches, om gespecialiseerde behandelingen aan te bieden die in het dagelijks leven goed zijn toe te passen.

Persoonlijk behandelprogramma

Recovery staat voor veiligheid en transparante, onvoorwaardelijke verbindingen. De behandelaren willen dat de cliënten in iedere situatie zichzelf kunnen zijn en zich op hun gemak voelen. Na de intake volgt een op maat gemaakt persoonlijk behandelprogramma, dat volledig is gefocust op herstel en in herstel blijven. Tijdens het gehele proces van het herstel wordt begeleiding geboden. Ook is er intensieve nazorg. De programma’s variëren van detoxificatie en het Familieprogramma tot het 12-Stappen Programma. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ambulante behandelingen, dagbehandelingen, avondbehandelingen en klinische behandelingen. Bij klinische afkickprogramma’s worden mensen behandeld terwijl ze in de opvanglocatie of instelling verblijven. Hierbij is er 24 uur per dag psychologische en emotionele ondersteuning.

Dagbehandeling bestaat uit wekelijkse individuele consulten en meerdere groepsbijeenkomsten onder begeleiding van een behandelaar. De cliënt gaat daarna weer naar huis en zijn werk of studie kunnen gewoon doorgaan. Ambulante behandeling bestaat uit wekelijkse individuele consulten voor een bepaalde periode. Er wordt hierbij één op één met de therapeut gewerkt aan het verslavingsprobleem.

Hulp zoeken bij een alcoholverslaving

Alcoholverslaving komt van alle verslavingen het vaakst voor. Het middel is zowel geestelijk als lichamelijk zeer verslavend. Als iemand alcoholverslaafd is, is het willen drinken van alcohol veranderd in het moeten drinken van alcohol. De symptomen van een alcoholverslaving zijn te herkennen aan uiteenlopende lichamelijke, geestelijke en sociaal-maatschappelijke problemen. Omdat alcoholisme ernstige psychische en fysieke klachten en zelfs de dood tot gevolg kan hebben, is hulp zoeken bij een alcoholverslaving cruciaal. 

Het team van verslavingszorgspecialisten van Recovery Mental Healthcare behandelt cliënten op een persoonlijke, medisch verantwoorde en betrokken manier met de behandeling van een verslaving aan alcohol. Zij herkennen de symptomen van een alcoholverslaving als geen ander en bepalen samen met de cliënt en zijn naasten welk herstelprogramma het meest geschikt is. Soms komt daar eerst een detox behandeling (ontgiften) aan te pas. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie