Afbeelding
Foto: Hichem Dahmani via Unsplash

Hoe bescherm je je ogen het beste op een zonnige zomerdag?

20 juni 2023 om 14:52 Partnercontent

Een petje en een zonnebril helpen zeker tegen fel zonlicht, maar niet altijd heb je deze bij de hand of is het praktisch om deze op te zetten. Zeker een petje kan bijvoorbeeld wegwaaien als je aan het fietsen bent of op een boot zit.

Kortom, we hebben een andere manier nodig om onze ogen tegen felle zonnestraling te kunnen beschermen. Ogen kunnen namelijk beschadigd raken door zonlicht en dat moet voorkomen worden.

Hoe kun je je ogen beschermen tegen uv-straling?

Net als dat je huid verbrandt door langdurige blootstelling aan de zon, kunnen je ogen beschadigd raken door de zon. Goede bescherming tegen de zon is dus nodig. Het beschermen van je ogen tegen zonnestraling is echter minder bekend dan het smeren van zonnebrand op een zonnige dag. Steeds meer lenzen bevatten daarom nu een uv-filter, waarmee je ogen beschermt tegen de zon. In combinatie met een goede zonnebril weet je uv-straling extra goed te weren en ben je optimaal beschermd tegen de felle zonnestraling aankomende zomer.

Meekleurende lenzen

Een zonnebril op zak hebben deze zomer is dus ontzettend handig. Sommige mensen hebben echter niet meer een losse bril en zonnebril, maar beschikken over één meekleurende bril. Wanneer de zon gaat schijnen, verandert de bril automatisch in een zonnebril en hoef je niet te gaan hannesen met je twee brillen, brillenkoker en brillendoekje. Dit wordt fotochromatische technologie genoemd. Een andere trend dit jaar zijn kleurlenzen. Met kleurlenzen kun je de kleur van je ogen op een opvallende (of juist subtiele) manier tijdelijk veranderen. Gekleurde lenzen bestellen kan tegenwoordig heel makkelijk online.

Daglenzen mee naar het strand

Als je naar het strand gaat en je wil graag je lenzen met uv-filter indoen, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Allereerst raden we je aan om daglenzen te dragen. Je hoeft de lenzen namelijk maar één dag te dragen, waarna je ze gewoon in de prullenbak kan doen. Hoewel we uiteraard lenzen liever niet zomaar weggooien, geef je je gezondheid hiermee prioriteit. Door het zwemmen kunnen er namelijk bacteriën op je lenzen komen die je misschien niet weg krijgt met lenzenvloeistof. Naast het dragen van daglenzen is het ook raadzaam om een zonnebril in te pakken, gezien het feit dat je je ogen dan nog beter beschermt in combinatie met de uv-filter in je lenzen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie