Afbeelding
Foto: Lugarde Nederland

De ideale thuiswerkplek is een blokhut

15 augustus 2023 om 14:29 Partnercontent

Steeds meer mensen werken geheel of gedeeltelijk thuis. Onderzoek wijst uit dat bepaalde werkzaamheden thuis veel efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Rapporten en artikelen schrijven, beleidsstukken lezen, werk waar je je bij moet kunnen concentreren gaan veel vlotter zonder kletsende en bellende collega’s om je heen. Maar waar richt je je werkplek in als je het werken aan de keukentafel na een paar maanden toch niet zo ideaal vindt?

Een blokhut in de tuin

Als je er de ruimte voor hebt dan kun je Lugarde Nederland een tuinhuis op maat laten maken. Zelfs als je geen mega grote tuin hebt zijn er al mogelijkheden. Een tuinhuis of blokhut plaatsen is meestal wel toegestaan. Informeer voor de zekerheid bij je gemeente, de verhuurder of de vereniging van eigenaren. Er zijn diverse modellen waar je uit kunt kiezen. Ze bieden voldoende ruimte voor een bureau en stoel en je kunt er ook elektriciteit aan laten leggen. Hier kun je rustig en geconcentreerd werken. Zeker als je met je partner en de kinderen afspreekt dat ze je alleen storen in noodgevallen.

Zomer en winter thuiswerken

Je vraagt je misschien af of je ook in de winter kunt werken in je blokhut. Dat kan prima, want het is uiteraard mogelijk om een elektrische kachel in het tuinhuis te plaatsen. Andersom kun je er in de zomer ook een ventilator neerzetten als het te warm wordt om te werken. Op die manier kun je het hele jaar door gebruik maken van je kantoor aan huis. Het mooie is dat je een tuinhuisje als je wilt zelf mee kunt nemen als je gaat verhuizen. Het is demontabel en kan vervolgens op de nieuwe plek weer worden opgezet. Het enige waar je voor moet zorgen is een stabiele ondergrond.

Thuiswerken is een blijvertje

Toen we vanwege de coronapandemie in 2020 massaal thuis gingen werken was al duidelijk dat dit ook na het opheffen van de maatregelen zo zou blijven. Veel mensen met een kantoorbaan werken nog altijd geheel of gedeeltelijk thuis. Sommige werkgevers doen wel pogingen om hun personeel weer naar kantoor te lokken. Maar anderzijds levert het ook een besparing op. Veel bedrijven heroverwegen het aantal vierkante meters dat ze nodig hebben voor hun personeel. Als het huurcontract afloopt wordt vaak besloten om minder kantoorruimte te huren. Dit levert een forse besparing op, aangezien de huurprijs van kantoor vierkante meters nog altijd hoog is, zeker op een gewilde locatie.

Goede afspraken over thuiswerken

Als je thuiswerkt is het belangrijk hierover goede afspraken te maken met je werkgever. Niet alleen over de dagen dat je thuiswerkt en wanneer je eventueel op kantoor bent. Maar ook over de faciliteiten. Je werkgever is namelijk verplicht om hier een bijdrage voor te leveren. In veel CAO’s wordt bovendien een thuiswerkvergoeding afgesproken. Deze is onder andere bedoeld voor stookkosten, omdat je immers de kachel uit zou kunnen laten als je op kantoor werkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie