Naleving coronaregels: vijf horecazaken krijgen waarschuwing

1 sep, 15:08 Politiek Pixabay
 Vijf horecazaken in Scherpenzeel hebben van de gemeente een officiële waarschuwing gekregen vanwege het niet naleven van de richtlijnen voor Corona.
Vijf horecazaken in Scherpenzeel hebben van de gemeente een officiële waarschuwing gekregen vanwege het niet naleven van de richtlijnen voor Corona.

SCHERPENZEEL Vijf horecazaken in Scherpenzeel hebben van de gemeente een officiële waarschuwing gekregen vanwege het niet naleven van de richtlijnen voor Corona. Ze registreerden hun klanten niet, terwijl dit volgens de geldende noodverordening wel moet gebeuren.

Horecabedrijven zijn verplicht bezoekers vooraf of bij aankomst te registreren, te vragen om hun contactgegevens beschikbaar te stellen voor eventueel bron- en contactonderzoek en een gezondheidscheck te doen. Ook moeten bezoekers gebruik maken van een vaste zitplaats. Vanwege deze strenge richtlijnen voor de horeca sloot eerder Café de Prins al drie weken lang vrijwillig de deuren. De uitbater concludeerde dat het in zijn zaak niet mogelijk was de coronaregels goed na te leven. Overigens heeft het café op 25 augustus de deuren weer geopend.

De gemeente wil dat ondernemers, organisaties en inwoners alert blijven, want het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt sinds juli weer toe.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.