Barneveld: ‘Creëren van draagvlak voor fusie geen doel van provincie’

26 sep, 09:11 Politiek Edward Doelman
Inwoners van Scherpenzeel protesteerden eerder dit jaar tegen de mogelijke herindeling.
Inwoners van Scherpenzeel protesteerden eerder dit jaar tegen de mogelijke herindeling.

SCHERPENZEEL/ARNHEM Draagvlak voor een herindeling of het uitschrijvenvan een referendum zal niet het doel zijn van de provincie Gelderland voor het open overleg over de bestuurlijke toekomst van Scherpenzeel. Dit blijkt uit een memo van het Barneveldse college van b. en w. aan de gemeenteraad. Hierin geeft het tevens aan dat Scherpenzeel open zou staan voor een fusie.

Gedeputeerde Staten (GS) werken aan een plan voor het ‘open overleg’ met de samenleving, dat de start vormt van de herindelingsprocedure voor Scherpenzeel. Dit plan is nog niet gereed. Het Barneveldse college geeft er in zijn memo wel een inkijk in het conceptplan, dat het begin deze week met GS heeft besproken. B. en w. schrijven: ,,Het onderwerp ‘participatie’ zal niet ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.