Gedeputeerde bezorgd over Scherpenzeels sentiment in fusiedebat

18 nov, 09:31 Politiek Provincie Gelderland
Afbeelding

BARNEVELD/SCHERPENZEEL Gedeputeerde Jan Markink maakt zich zorgen over het sentiment in Scherpenzeel in de discussie over de mogelijke bestuurlijke fusie met de gemeente Barneveld. Sommige inwoners zouden zich geïntimideerd voelen en daarom zwijgen over hun opvatting vóór een eventuele fusie met Barneveld te zijn.

Markink sprak hierover in een overleg met de Barneveldse commissie bestuur. Dat werd dinsdagavond bijgepraat over de voortgang van het herindelingstraject voor Scherpenzeel, dat momenteel loopt. In dit traject worden drie scenario’s onderzocht: zelfstandigheid, een duurzaam partnerschap met Barneveld en een bestuurlijke fusie met Barneveld. Onderdeel van het zogenoemde ‘open overleg’ is het gesprek met inwoners, onde..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.