OZB blijft raad verdelen

22 dec, 19:14 Politiek Pixabay
De OZB stijgt in Scherpenzeel gemiddeld 6 procent, bovenop de inflatiecorrectie.
De OZB stijgt in Scherpenzeel gemiddeld 6 procent, bovenop de inflatiecorrectie.

SCHERPENZEEL In de laatste vergadering van het jaar heeft de gemeenteraad de nieuwe belastingverordeningen vastgesteld. CDA, CU en PRO Scherpenzeel stemden tegen het voorstel, omdat zij het niet eens zijn met de in de begroting van volgend jaar opgenomen verhoging van de OZB-opbrengst van gemiddeld 6 procent, boven op de inflatiecorrectie.

Uit een nadere toelichting in een memo van b. en w. op de totstandkoming van de tarieven van de OZB voor 2021, blijkt dat er volgend jaar behoorlijke verschillen kunnen optreden in de aanslagen. De OZB wordt berekend over de WOZ-waarde van het onderpand. Als de WOZ-waarden van alle woningen en overige gebouwen in de gemeente bekend zijn, wordt het totaalbedrag gedeeld door de beoogde opbrengst om het OZB-tarief te berekenen. Voor het nieuwe belastingjaar zijn de WOZ-waarden van alle woningen en bedrijven nagenoeg bepaald naar de bijbehorende prijspeildatum van 1 januari 2020. Daaruit blijkt dat de waarde van vrijwel alle objecten flink is gestegen. 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.