Barneveld doet voor ‘fusiebesluit’ nog snel even ‘greep in de kas’

12 jan, 08:38 Politiek Fusie met Barneveld Lex van Lieshout
Afbeelding

BARNEVELD/SCHERPENZEEL Aan de vooravond van een mogelijk vanuit de provincie opgelegde fusie met de gemeente Scherpenzeel, heeft het college van b. en w. van Barneveld, tot ergernis van de raadsfractie van Lokaal Belang, nog een aantal besluiten genomen met verstrekkende financiële gevolgen. Het gaat onder meer om een grote investering van de gemeente in het thuiswerken van ambtenaren, waarvoor het college een half miljoen euro wil uittrekken voor extra ICT-middelen, drie ton voor nieuwe arbo-goedgekeurde bureaus en bureaustoelen en 270.000 euro voor bijbehorende kapitaallasten.

LB-leider Mijntje Pluimers heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van b. en w. Het bevreemdt Pluimers dat het college nauwelijks een maand na de vaststelling van de begroting en tijdens het decemberreces komt met een ingrijpend financieel voorstel. Met name omdat het volgens haar nog maar de vraag is hoe noodzakelijk het fors investeren in thuiswerken van ambtenaren is op een moment waarop er juist licht aan het einde van de coronatunnel gloort. ,,Bij de behandeling van de begroting heeft u ook al om 500.000 euro incidenteel, 1,2 miljoen structureel voor de eigen organisatieontwikkeling en 300.000 euro voor ICT extra gevraagd. Waarom komt dit voorstel via de achterdeur, namelijk een maandrapportage en niet ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.