Eppie Klein waarnemend burgemeester Scherpenzeel

14 jan, 22:01 Politiek RUKVB | Rob Kleering van Beerenbergh
Commissaris van de Koning John Berends (links) en de nieuwe waarnemend burgemeester van Scherpenzeel, Eppie Klein
Commissaris van de Koning John Berends (links) en de nieuwe waarnemend burgemeester van Scherpenzeel, Eppie Klein

SCHERPENZEEL Eppie Klein is donderdagavond door de Gelderse Commissaris van de Koning John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Scherpenzeel.  Zijn termijn gaat maandag 18 januari in.

De SGP’er Eppie Klein (65) woont in Doornspijk en is van 2001 tot en met 2015 lid geweest van Provinciale Staten van Gelderland. Hij was in 2006 waarnemend burgemeester van de gemeente Lingewaal en in 2007 waarnemend burgemeester van de gemeente Renkum. Sinds 2007 is hij adviseur, mediator en coach binnen het onderwijsveld, het openbaar bestuur en het MKB.

Hij volgt waarnemend burgemeester Harry de Vries op die, nadat de wethouders het vertrouwen in hem hadden opgezegd, half december vorig jaar zijn taken neerlegde. 

Eerder deze week heeft Gedeputeerde Staten besloten tot een bestuurlijke fusie tussen Barneveld en Scherpenzeel, met specifiek aandacht voor een vernieuwd dorpenbeleid ten behoeve van het behoud en de versterking van zeggensch..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.