Scherpenzeel stemt in met nieuwe peiling

12 feb, 12:03 Politiek Fusie met Barneveld Gemeente Scherpenzeel
Afbeelding

SCHERPENZEEL/BARNEVELD De meerderheid van de Scherpenzeelse gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met het organiseren van een peiling onder de inwoners tijdens de Tweede Kamerverkiezingen over de eventuele herindeling met de gemeente Barneveld. Alleen de fracties van de ChristenUnie en PRO Scherpenzeel spraken zich uit tegen het houden van een nieuwe peiling. Zij zagen de meerwaarde van een dergelijke peiling niet en meenden dat deze onnodig polariserend zou kunnen werken.

Het meest opmerkelijke moment in de discussie kwam toen PRO-leider Willem Schuur zijn ongenoegen uitsprak dat het college buurgemeente Barneveld niet (tijdig) zou hebben geïnformeerd over hun voornemen een peiling te gaan organiseren zodat zij dit uit de pers hadden moeten vernemen. Schuur zei dat iemand uit het college van Barneveld hem hierover had benaderd en zijn beklag had gedaan. Het Barneveldse college was volgens Schuur in het verleden al genoeg geschoffeerd door Scherpenzeel en behoorde in dit soort zaken tijdig meegenomen te worden.

ONNODIGE RUIS Waarnemend burgemeester Eppie Klein liet weten het fijn te hebben gevonden als de PRO-leider dit soort signalen eerst even bij hem op waarheid zou hebben gech..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.