‘Peiling graag ook in Barneveld’

17 feb, 13:34 Politiek Fusie met Barneveld Edward Doelman
Inspreker Jaap van Donselaar van bewonersgroep Scherpenzeel Zelfstandig sprak zich al fel uit over dit onderzoek.
Inspreker Jaap van Donselaar van bewonersgroep Scherpenzeel Zelfstandig sprak zich al fel uit over dit onderzoek.

BARNEVELD/SCHERPENZEEL Als Scherpenzeel een bewonerspeiling houdt over een mogelijke fusie met de gemeente Barneveld, dan zou ook die gemeente moeten aanhaken. Dat gaf gedeputeerde Markink vorige week aan in een overleg met Provinciale Staten.

De gemeente Scherpenzeel wil de bewoners vragen naar hun mening over de voorgenomen fusie, tegelijk met de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Het voorstel van de nieuwe (waarnemend) burgemeester Eppie Klein is donderdagavond door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen. Tegenover de Staten gaf gedeputeerde Markink aan de uitkomst van die stemming af te willen wachten. Hij zou graag zien dat ook Barneveld bij het plan wordt betrokken. ,,Wij zeggen niet: dit kan of mag niet. Gemeenten kunnen hier zelf een initiatief toe nemen. Maar als je het doet, doe het dan samen.”

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.