Parkeernormen Renswoude: maatwerk of onwenselijk precedent?

27 apr, 06:13 Politiek Margreet Hendriks
De parkeervoorzieningen zorgen voor hoofdbrekens bij de herontwikkeling van deze supermarkt-locatie aan de Kastanjelaan.
De parkeervoorzieningen zorgen voor hoofdbrekens bij de herontwikkeling van deze supermarkt-locatie aan de Kastanjelaan.

RENSWOUDE De vervanging van een bestaande supermarktlocatie voor de bouw van een appartementengebouw aan de Kastanjelaan 2a, heeft in de raadscommissie voor flink wat discussie gezorgd over de parkeernormen.

In het plan wordt namelijk afgeweken van de norm van twee parkeerplaatsen per appartement. In plaats van de voorgeschreven 24, kunnen er slechts 17 parkeerplaatsen worden aangelegd op eigen terrein. Ook verdwijnen er, door noodzakelijke aanpassingen, twee van de huidige zestien parkeerplaatsen in de openbare ruimte. Het college ziet de afwijking van de parkeernormen als maatwerk voor het realiseren van een mooi plan; verschillende raadsfracties zijn wat sceptischer en vrezen voor precedentwerking bij volgende bouwplannen.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.