Barneveldse politiek zet alle kaarten op fusie

25 apr, 06:56 Politiek Pauw Media
Afbeelding

SCHERPENZEEL De Barneveldse gemeenteraad heeft met het aannemen van een amendement bij het vaststellen van zijn zienswijze op het herindelingsontwerp van Gedeputeerde Staten de weg naar een intensievere samenwerking met Scherpenzeel geblokkeerd.

Een bredere en duurzame samenwerking is voor Barneveld op geen enkele manier een begaanbare weg, zo liet SGP-er Koos van der Tang weten. Het is een fusie of niets voor Barneveld.

BELEMMERING De motie die de SGP-voorman indiende, werd breed gedragen in de raad en was medeondertekend door de fracties van CU, Burgerinitiatief, CDA, VVD en Pro’98. ,,Het ruimte bieden voor eigen beleidsaccenten belemmert Barneveld in haar ontwikkeling’’, zo stellen deze partijen.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.