Burgerinitiatief vraagt onderzoek ombudsman en minister

21 jul, 20:00 Politiek Fusie met Barneveld Wouter van Dijk
Afbeelding

SCHERPENZEEL Burgerinitiatief Scherpenzeel Zelfstandig legt zich niet neer bij de weigering van het provinciebestuur om een onderzoek in te stellen naar de integriteit van het proces dat heeft geleid tot het besluit voor een gedwongen herindeling met Barneveld. Zij hebben de kwestie aangekaart bij zowel de Nationale Ombudsman als de minister van Binnenlandse zaken met de vraag alsnog over te gaan tot een onderzoek naar de gang van zaken rond het fusieproces. 

Burgerinitiatief had Commissaris van de Koning John Berends om een dergelijk onderzoek verzocht vanwege onder meer allerlei signalen die leken te duiden op ‘koehandel’ tussen de gemeente Barneveld en de provincie in het fusieproces. De oproep vond gehoor bij een aantal oppositiepartijen in de Gelderse Staten, maar een motie van onder meer 50Plus om de minister van Binnenlandse Zaken opdracht te geven voor een integriteitsonderzoek naar de gang van zaken rond de herindeling, haalde het echter niet. De coalitie oordeelde geen enkele aanleiding te hebben om te veronderstellen dat zich onregelmatigheden hadden voorgedaan gedurende het fusieproces; ook niet naar aanleiding van uitspraken van hoogleraar bestuurskunde Michiel de Vries..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.