Treurnis en tevredenheid over rechterlijke uitspraak ontslag Klein

30 nov 2021, 17:00 Politiek
Margreet Hendriks
Eppie Klein na het leiden van zijn laatste raadsvergadering in Scherpenzeel.
Eppie Klein na het leiden van zijn laatste raadsvergadering in Scherpenzeel.

SCHERPENZEEL De Scherpenzeelse politiek heeft verdeeld gereageerd op de uitspraak van de voorzieningenrechter in het verzoek tot schorsing van het besluit om waarnemend burgemeester Klein uit zijn ambt te ontheffen. Bij coalitiepartijen SGP en GBS overheerst de teleurstelling, terwijl oppositiepartijen CDA, CU en PRO opgelucht en tevreden zijn.

SGP-fractievoorzitter Maarten Zwankhuizen zegt het te betreuren dat hij de, door zijn achterban zo gewaardeerde burgemeester Klein, op deze manier moet zien vertrekken. 

,,Het is wrang bij de zitting bij monde van de kabinetschef van de commissaris te horen dat de fractievoorzitters van CU, CDA en Pro Scherpenzeel bij de heer Berends aangedrongen hebben op ontslag. Wij nemen aan dat ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.