‘Gemeente moet bouw tijdelijke woningen stimuleren’

20 apr, 11:58 STELLING Politiek Margreet Hendriks
Als het aan de gemeente en Woonstede ligt, komen er nog deze zomer op het Wetro-terrein 7 - 8 sociale tijdelijke sociale huurwoningen te staan.
Als het aan de gemeente en Woonstede ligt, komen er nog deze zomer op het Wetro-terrein 7 - 8 sociale tijdelijke sociale huurwoningen te staan.

SCHERPENZEEL Woningcorporatie Woonstede realiseert dit jaar samen met de gemeente Scherpenzeel tien tot twaalf tijdelijke woningen op het Wetroterrein. Dat is aanleiding voor een stelling in deze krant,  waarop de politieke partijen in de gemeenteraad kunnen reageren.

Stelling:

Om het woningtekort onder Scherpenzelers op korte termijn terug te dringen, zou de gemeente op een veel ruimere schaal de bouw van tijdelijke woningen moeten stimuleren.

Henk Brons, GBS

,,Tijdelijke woningen zijn tijdelijke oplossingen. Het woningtekort is echter structureel, vooral als het gaat om betaalbare woningen. Tijdelijke woningen kosten ook geld en hebben ook bouwgrond nodig. Wij zien liever dat alle moeite en geld wordt gestoken in permanente woningen die bereikbaar zijn voor starters en mensen die willen doorstromen. Voor ons is het bovendien heel belangrijk dat Scherpenzelers die woningen gaan bewonen. 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.