Twijfels over kapverbod

3 mei, 13:06 Politiek ...
Afbeelding

SCHERPENZEEL Het opnieuw invoeren van kapbeperkingen voor monumentale en beschermwaardige bomen op particuliere terreinen, blijkt bij sommige eigenaren op bezwaren te stuiten. 

Twee insprekers deden afgelopen week in de Opinieronde een beroep op de politiek om nog eens goed naar het voorstel te kijken, vanwege ‘de verstrekkende consequenties voor de eigenaren’. Ook werd twijfel geuit over de criteria waarop de lijst is samengesteld en de volledigheid ervan.

VEERTIG PROCENT VERDWENEN De gemeenteraad schafte in 2016 de monumentale bomenlijst voor individueel beschermde bomen en boomgroepen op voorstel van het CDA nog vrijwel in zijn geheel af. Particuliere boomeigenaren hebben sindsdien volledige vrijheid gekregen bij het ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.