Renswouds raadslid wordt wethouder en krijgt koninklijke onderscheiding

25 mei, 07:36 Politiek Gemeente Renswoude
Henk van der Schoor krijgt de koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Petra Doornenbal.
Henk van der Schoor krijgt de koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Petra Doornenbal.

RENSWOUDE Henk van der Schoor, die zestien jaar raadslid is geweest voor de SGP in de Renswoude, kreeg dinsdag een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Petra Doornenbal.

Hij nam daarvoor afscheid van de gemeenteraad en werd geïnstalleerd als wethouder in de gemeente. ,,Omdat je wethouder wordt, is dit het moment van afscheid van de raad’’, merkte Doornenbal op. ,,Je werd lid van de gemeenteraad in 2006 voor de SGP en in 2010 werd je de fractievoorzitter. Dat betekent dat je zestien jaar  raadslidmaatschap achter de rug hebt. 

In die zestien jaar ben je geen grijze muis gebleken. Nee, als ik al een vergelijking zou moeten maken met een dier komt de olifant eerder aan de beurt. Niet dat je een  olifant in een porseleinkast zou zijn, integendeel: je bent altijd zorgvuldig en zeer zuinig op de goede  relaties. Die olifant heeft betrekking op jouw geheugen. Hoe je het doet, weet ik niet, maar je weet..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.