Rekenkamer-commissie niet blij met kritiek gemeentebestuur op onderzoek

9 aug, 12:01 Politiek Sven Standhart
Rekenkamercommissie deed vorig jaar onderzoek naar de dienstverlening rond vergunningen op het gebied van bouwen en wonen.
Rekenkamercommissie deed vorig jaar onderzoek naar de dienstverlening rond vergunningen op het gebied van bouwen en wonen.

SCHERPENZEEL Een motie van de gemeenteraad is niet goed gevallen bij de samenstellers van de Rekenkamer. 

In de motie wordt een onderzoeksrapport van de Rekenkamercommissie Vallei en Veluwerand naar de dienstverlening rond vergunningaanvragen en bezwaarschriften in Scherpenzeel als onvolledig beoordeeld, omdat het klantperspectief van de aanvragers onderbelicht zou zijn gebleven. Dat blijkt uit een brief die de rekenkamercommissie onlangs in een reactie op de motie heeft gestuurd aan de gemeenteraad. De commissie herkent zich niet in de kritiek en betreurt het niet in de gelegenheid te zijn gesteld om een toelichting te geven op het rapport.

ONTEVREDEN INWONERS Elke gemeente is bij wet verplicht om een rekenkamer of rekenkamerfunctie te hebben die onafhankelijk onderzoek doet naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtma..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.