Scherpenzeler verdachte in prostitutiezaak

24 jun, 10:36 Rechtbank OM
Afbeelding

SCHERPENZEEL/ARNHEM (APA) Twee 30-jarige mannen uit Barneveld en Scherpenzeel, die ervan worden verdacht dat zij jarenlang een jonge vrouw uit Ede in de prostitutie dwongen, moeten tot eind januari 2023 wachten op de behandeling van hun zaak door de rechtbank in Arnhem. 

Tot die tijd worden het slachtoffer en haar moeder als getuige gehoord en zal het Openbaar Ministerie proberen de hoofdverdachte naar Nederland te halen. Hij is gevlucht naar Egypte en de regering werkt niet mee aan zijn uitlevering.

Dat bleek woensdagmiddag tijdens een regiezitting bij de Rechtbank Gelderland in het proces van de Barnevelder en Scherpenzeler. Zij zouden tussen april 2015 en juni 2017 de vrouw uit Ede hebben uitgebuit. Zij moest klanten ontvangen in hotels in onder meer Ede, Almelo en Heerlen. Er hangt de twee verdachten een vordering van meer dan drie ton boven het hoofd. 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.