De kerstkribbe.
De kerstkribbe. Communicatie CGK de Open Hof

Kerstpraise 'terug naar de basis' in de Breehoek

Religie

SCHERPENZEEL De 'A-mee-zing Kerstpraise' wordt op zondag 22 december in de Breehoek gehouden.

Het gaat om de Kerstpraise van christelijk gereformeerde kerk de Open Hof. Ieder jaar worden in twee diensten kerstliederen gezongen. Gezamenlijk, maar ook uitgevoerd door een koor en meestal een bekende spreker.

BIJ JOU THUIS Dit jaar gaat de Open Hof naar eigen zeggen 'terug naar de basis'. Een Kerstpraise zonder koor, maar met de eigen PraisePlusBand, zonder spreker van buiten, maar met de eigen predikant, Bert van de Bovekamp, als voorganger. Er zijn gratis toegangskaarten te reserveren.

Het thema dit jaar is: 'Wat als Jezus bij jou thuis geboren zou zijn?'. Een thema dat predikant Van de Bovekamp verder uitdiept in zijn overdenking. ,,Kerst is wat ons betreft af en toe teveel een spektakel. Daarom wilden wij met de Kerstpraise terug naar het eenvoudige en intieme. De organisatie is deels in andere handen en nieuwe bezems vegen toch wat anders", vertelt Fleur van Snippenberg die bij de organisatie betrokken is.

KERSTKRIBBE In voorgaande edities kwam onder meer de Zandtovenaar tot twee keer toe het kerstverhaal uitbeelden. Tijdens de dienst van 22 december zullen filmpjes vertoond worden om het thema 'Wat als Jezus bij jou thuis geboren zou zijn' uit te beelden. Er zijn op diverse locaties opnamen gemaakt van een kerstkribbe in een hedendaagse omgeving. Ook is er aandacht voor een goed doel waarvoor gecollecteerd wordt.

De Open Hof heeft leden uit vooral Scherpenzeel en Woudenberg. De kerkdiensten vinden plaats in de grote zaal van de Breehoek. De gemeente heeft een eigen band met muzikanten, zangers en zangeressen. Iedere kerkdienst musiceren zij mee.

INGESTUDEERD Ook tijdens de Kerstpraise van dit jaar spelen zij een grote rol. In voorgaande edities werd vaak een koor van buitenaf uitgenodigd, in het kader van terug naar de basis dit jaar niet. Liederen als 'Komt allen tezamen', 'Hoor de eng'len' en diverse Engelse kerstliederen zullen de revue passeren, zowel in samenzang als door de band uitgevoerd.

Ook nummers van U2, Sela en Trinity zijn ingestudeerd door de PraisePlusBand. ,,We denken dat het voor leden van onze eigen gemeente maar ook zeker voor mensen die naar een andere kerk, of juist bijna nooit naar de kerk gaan, een bijzonder KerstPraise wordt. We nodigen iedereen van harte uit, zowel jong als oud".

De Kerst Praise duurt ongeveer vijf kwartier. Voor én na de samenkomst is er tijd om elkaar te ontmoeten met een kop warme chocolademelk, koffie of thee. Aanmelden kan via KerstPraise@cgk-scherpenzeel.nl. In de bevestigingsmail is meer informatie te vinden over het wijzigen of annuleren van de reservering. Op Eerste Kerstdag is er een gezinsdienst voor jong en oud. Meer informatie hierover op www.cgkdeopenhof.nl.

advertentie
advertentie