Leden Senioren Belangen op het Binnenhof
Leden Senioren Belangen op het Binnenhof Gerrit Grootentraast

Senioren Belangen naar Tweede Kamer en Ridderzaal

Verenigingen Deel je nieuws

Op vrijdagmiddag 15 november vertrok een groep leden van Senioren Belangen per touringcar naar Den Haag voor een bezoek aan de Ridderzaal en de Tweede Kamer. De belangstelling voor deze reis was buiten verwachting groot; ruim 50 deelnemers konden hun kennis van de vaderlandse geschiedenis opfrissen en kregen van een deskundige gids van ProDemos uitleg over het reilen en zeilen van ons landsbestuur in het verleden en in de huidige tijd.
Na een uitleg over de architectuur en de historie van de verschillende gebouwen rondom het Binnenhof kregen de bezoekers in de kelder van de Ridderzaal een interessante film te zien over de geschiedenis van het Binnenhof. Aansluitend werd in de Ridderzaal een toelichting gegeven op de functie en de historie van deze zaal. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer.

“Waarom hebben sommige blauwe zetels wel een embleem en andere niet? En wat doet de Tweede Kamer? Waarom hangt er geen portret van de Koning in de Tweede Kamer? Waar is de Nederlandse vlag in de kamer van gemaakt en hoeveel heeft dat gekost?” Op al deze vragen en nog veel meer kregen de deelnemers uitgebreid uitleg van de gids, aangevuld met anekdotes uit heden en verleden.

Aan het eind van de middag keerde het gezelschap verrijkt met veel kennis terug naar Woudenberg.

Voor meer informatie over Senioren Belangen Woudenberg / Scherpenzeel / Renswoude zie website: https://www.seniorenbelangen.net of bel met Jan Harskamp telefoonnummer 033-2863461

 

rondleiding  tweede kamer en ridderzaal
advertentie