NPV thuishulp, zorg voor die ander

Verenigingen Deel je nieuws

Net als al de andere zorg organisaties worden ook de NPV thuishulpen van de afdeling Scherpenzeel belemmerd door het coronavirus in hun hulp aan cliënten. De vrijwilligers van de thuishulp die normaal vele mensen bezoeken, voor een praatje, een kopje thee of koffie of om boodschappen te doen, zijn gestopt op advies van het RIVM. In plaats van bezoekjes wordt er nu, waar dat mogelijk is, gebeld naar cliënten om toch contact te houden met elkaar en te horen hoe het gaat. In Scherpenzeel en omgeving is de NPV vooral actief in het geven van thuishulp door vrijwilligers. Hoewel dit werk vaak op de achtergrond wordt gedaan, heeft het grote waarde. De 40 tot 50 vrijwilligers van de Thuishulp kunnen per jaar vele mensen helpen door een bezoekje te brengen, de mantelzorger even te vervangen of op andere manieren praktische hulp te leveren. Dat maakt echt een verschil.

NPV-thuishulp geeft concreet handen en voeten aan de Bijbelse oproep tot zorgzaamheid en solidariteit door het bieden van praktische hulp aan huis. Het werk van deze vrijwilligers wordt gecoördineerd door één vrijwilligerscoördinator. Maar dit is teveel voor één persoon. Daarom is er dringend behoefte aan één of twee nieuwe coördinatoren. Er zijn al verschillende mensen benaderd, maar helaas hebben we tot nu toe niemand gevonden die dit mooie werk op zich wil en kan nemen. Daarom doen wij een beroep op u die dit leest.

De coördinator is een vrijwilliger die als centraal meldpunt dient voor hulpvragen en vrijwilligers. De coördinator valt onder verantwoordelijkheid van het plaatselijke bestuur en wordt ondersteund, opgeleid en begeleid door het landelijk bureau van de NPV. Er worden geen specifieke diploma’s gevraagd, wel is het nodig dat u met een computer overweg kunt, omdat wij een programma hebben om de thuishulpen te coördineren, dit is overzichtelijk omdat u dit met meerdere in kunt zien. U gaat het werk samen met een andere coördinator uitvoeren.

Wilt u zich via de NPV Scherpenzeel inzetten voor anderen? Neem dan contact op met de voorzitter afd. Scherpenzeel, via email scherpenzeel@afdeling-npvzorg.nl  of tel. nr. 0616320229

advertentie