‘Buurtbus 511 is onmisbaar’

22 november 2022 om 10:00 Verkeer en vervoer Monica Preller
Voorzitter Johan Thiescheffer en Eric Stutterheim in 'hun' buurtbus.
Voorzitter Johan Thiescheffer en Eric Stutterheim in 'hun' buurtbus.

SCHERPENZEEL Tussen Scherpenzeel en Barneveld rijdt iedere doordeweekse dag een witte Mercedes-bus, met ruimte voor maximaal acht passagiers, tien keer heen en weer. En op zaterdag acht keer. Het is Buurtbus 511. Deze startte in 1986 en op 22 oktober dit jaar werd de 500.000ste passagier verwelkomd. Verslaggever Monica Preller reed een keer mee.

,,Je gaat de koppen herkennen”, zegt voorzitter Johan Thiescheffer over de passagiers die geregeld gebruik maken van lijn 110. De bus verlaat op deze maandagavond de parkeerplaats bij De Kleine Holevoet in Scherpenzeel voor een speciaal ritje na de dienstregeling. Mee zijn ook Eric Stutterheim en Bert Toonen, twee gepensioneerden..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.