‘Shoplicht’ op groen voor Scherpenzeelse winkels

16 apr, 11:36 Winkels Bij LON
Ilonka Richel bij het 'shoplicht' van Bij LON
Ilonka Richel bij het 'shoplicht' van Bij LON

SCHERPENZEEL Dankzij een burgemeestersbesluit van burgemeester Eppie Klein kunnen winkeliers in Scherpenzeel sinds woensdag 14 april op proef werken met een ‘shoplicht’. 

Een ‘shoplicht’ is niet meer dan een bordje aan de deur, met het principe van een stoplicht: rood betekent niet naar binnen, groen wel naar binnen. 

VIERKANTE METERS Hiermee wil de gemeente het winkelende publiek reguleren. ,,Het werkt twee kanten op’’, legt gemeentewoordvoerder Mieke Gardenier uit. ,,Bezoekers weten of ze naar binnen mogen en handhavers zien snel of het max aantal personen in de winkel niet wordt overtreden.’’ Het aantal bezoekers dat mag wordt toegelaten, hangt af van het aantal vierkante meters dat de winkel telt. Per vijfentwintig vierkante meter wordt een persoon toegestaan. Bij winkelen met een ‘shoplicht’ bij niet-essentiële winkels geldt bovendien dat de shoppers zich moeten laten registreren.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.