Meer winkels in Scherpenzeel, gelijk aantal in Renswoude

20 apr, 16:10 Winkels Margreet Hendriks
Afbeelding

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Het aantal in Scherpenzeel gevestigde winkels is in het afgelopen jaar gestegen met 1,9 procent ten opzichte van een jaar eerder, terwijl het aantal winkels in Renswoude in dezelfde periode gelijk is gebleven. Dat blijkt uit cijfers van LocalFocus.

Beide gemeenten doen het goed in vergelijking met winkels in geheel Nederland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal winkelvestigingen landelijk gezien namelijk gedaald. Nederland telde op 1 januari van dit jaar zo’n 85,5 duizend winkels, tegenover ongeveer ruim 86 duizend een jaar eerder. Bijna negenhonderd minder, een daling van één procent, blijkt uit de CBS-cijfers die dinsdag zijn gepubliceerd.

INVLOED NIET ZICHTBAAR Volgens het CBS is het (nog) niet te zeggen dat de landelijke daling te maken heeft met de corona-uitbraak, ruim een jaar geleden, en de maatregelen die achtereenvolgens zijn genomen om het virus in te dammen. ,,Een duidelijke invloed van de coronacrisis is voo..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.