Plan toewijzing sociale huurwoningen aan inwoners Scherpenzeel

20 apr, 08:32 Wonen Margreet Hendriks
Deze woningen aan de Vierzinnen maken binnenkort plaats voor nieuwe appartementen in de sociale huursector.
Deze woningen aan de Vierzinnen maken binnenkort plaats voor nieuwe appartementen in de sociale huursector.

SCHERPENZEEL Het streven van de gemeente om tenminste 16 procent van de totale woningvoorraad aan sociale huurwoningen te hebben, lijkt met een aandeel van 17,6 procent eind 2021 ruimschoots gehaald. 

Het college verwacht dat het streefpercentage ook na het realiseren van diverse op stapel staande nieuwbouwplannen in Scherpenzeel ruim zal worden gehaald. In Den Haag zijn plannen in de maak om gemeenten meer ruimte te bieden om woningen toe te wijzen aan specifieke doelgroepen. Daarbij mag de helft van de woningen worden gereserveerd voor eigen inwoners; nu is dat maximaal een kwart van de huurwoningen.

BOUWPLANNEN Scherpenzeel telde eind 2021 4.114 woningen, waarvan 724 in de categorie sociale huur. Van deze sociale huurwoningen zijn er 654 in bezit van Woonstede, 36 eigendom van Patrimonium en de overige 34 woningen in bezit van een derde partij. Door de verschillende bouwplannen in de komende jaren voorziet het colle..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.