REMA bestaat vijftig jaar: ‘Mijn vader was een van de eerste zzp-ers’

16 okt, 06:50 Zakelijk Familie Wallet
Zoon Nico en vader Wallet in de winkel van REMA Automaterialen. Hij vroeg hem, voordat hij overleed, om de zaak over te nemen.
Zoon Nico en vader Wallet in de winkel van REMA Automaterialen. Hij vroeg hem, voordat hij overleed, om de zaak over te nemen.

SCHERPENZEEL REMA Automaterialen bestond op 1 oktober een halve eeuw. Vijftig jaar waarin het bedrijf van vader op zoon overgegaan en Nico Wallet gaat nog steeds iedere dag fluitend naar ‘de zaak’. ,,Ik kan geen kras op een auto zien zonder dat ik denk: deze zou ik wel weg kunnen poetsen.’’

Vader Nico Wallet wordt door zoon Nico ‘een van de eerste zzp-ers’ genoemd. ,,Destijds in 1967 verhuurde mijn vader zich aan de Nederlandse Spoorwegen. Hij was goed in het onderhoud en herstel van dieselmotoren waar de locomotieven toen nog op reden. Ik vond zelfs nog rekeningen van toen”.

Wallet senior startte in 1970 met REMA Automaterialen. ,,REMA staat voor remmaterialen. Een naam die de lading destijds grotendeels dekte”, legt Nico Wallet uit.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.