Begrafenisondernemer word je niet zomaar

23 nov, 09:30 Zakelijk Van Asselt
Kees van Asselt.
Kees van Asselt.

SCHERPENZEEL Hoe kom je er bij om begrafenisondernemer te worden? Die vraag wordt mij geregeld gesteld. Het is ook niet vanzelfsprekend als je een jaar of tien, twaalf bent, en je krijgt de vraag: ‘Wat wil je later worden?’, dat je dan zegt: ‘Begrafenisondernemer.’ Als je vader het is dan kun je het je nog voorstellen. Maar bij mij was dat niet zo. 

Toen ik zover was om een keuze te maken, werd het in eerste instantie vrachtwagenchauffeur. Maar ik was nog te jong om rijlessen te nemen, dus besloot ik om de richting van autotechniek te gaan doen. Toen ik eenmaal in een autogarage aan het werk ging, kwam ik in aanraking met een begrafenisondernemer uit de buurt. Mijn vader was koster bij ons in de kerk en dan kom je toch ook wel eens in a..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.