cliënt en professional leliezorggroep
cliënt en professional leliezorggroep Leliezorggroep, agathos, curadomi

Interview Coby de Blaeij | Wondverpleegkundige

27 februari 2020 om 18:21 Zorg Deel je nieuws

Mijn naam is Coby de Blaeij, 64 jaar oud en sinds acht jaar geleden werkzaam als verpleegkundige bij Curadomi thuiszorg. Naast verpleegkundige in de wijk, ben ik BIG-examinator en heb ik voor een bepaalde periode de roosterplanning gedaan. In Februari 2020 heb ik mijn diploma voor ‘specialistisch verpleegkundige wondzorg’ behaald en ben ik binnen deze deskundigheid werkzaam voor Curadomi en Agathos in de regio Midden Nederland. Curadomi en Agathos zijn beide onderdeel van Leliezorggroep.

Als ik zou moeten beschrijven wat ik zo fijn vind aan het werken bij Curadomi en Agathos, dan staat het contact met de cliënten voorop! Je bouwt iets op, een vertrouwensband. Het is fijn om met cliënten te praten over de dingen die hen bezighouden. Wij hebben in Veenendaal een hecht team waar we lief en leed met elkaar delen. We staan voor elkaar klaar en weten wat we aan elkaar hebben. 

Omdat ik het erg belangrijk vind om op professioneel vlak te blijven ontwikkelen, heb ik ervoor gekozen om de opleiding tot specialistisch verpleegkundige wondzorg te gaan volgen. Het verzorgen van wonden, vooral als je vooruitgang ziet, geeft echt een kick! Een wond heeft veel impact op een cliënt. Vaak gaat het gepaard met pijn, is het een onbekend gebied en heeft de cliënt er last van. Door even de tijd te nemen om de wond te verzorgen en aandacht te hebben voor de zorgen van de cliënt kan je de cliënt geruststellen.

Ik heb de opleiding als zeer prettig ervaren. Wij kregen les van uitstekende docenten. Deze docenten waren ook ervaringsdeskundigen. Zo kregen we les van een dermatoloog, van docenten die bij de UMC werkten en in een brandwondencentrum. In deze opleiding zitten veel uren door onder andere stage en zelfstudie. Zo heb ik een tijd meegelopen met een wondverpleegkundige in Katwijk, waar ik veel van geleerd heb. Het is een interessante opleiding die de geïnvesteerde tijd meer dan waard is! Ik kan deze opleiding iedereen aanraden.

De hoofdtaken van een wondverpleegkundige zijn het verzorgen van wonden en het coördineren van het wondgenezingsproces. Zo geef ik adviezen aan teams over de juiste wondverzorging. Daarnaast geef en volg ik trainingen in de nieuwste wondzorg producten. Verder heb ik nauw contact met huisartsen, ziekenhuizen en wondverpleegkundigen. Een afwisselende en uitdagende baan!

Tip van Coby: Blijf je ontwikkelen en zoek een uitdaging, dit houd je jong!

advertentie
advertentie