‘Tweede coronagolf in regio Scherpenzeel niet aan de orde’

22 aug 2020, 10:57 Zorg
Ziekenhuis Gelderse Vallei
De ic van Ziekenhuis Gelderse Vallei:
De ic van Ziekenhuis Gelderse Vallei:

BARNEVELD/REGIO Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in regio is de afgelopen weken laag gebleven. Er zijn maar weinig patiënten bijgekomen. Van een duidelijke ontwikkeling naar een tweede golf lijkt hier vooralsnog geen sprake.

Landelijk daarentegen is in ziekenhuizen sprake van een duidelijke toename van het aantal mensen met de ziekte Covid-19. Zo zijn volgens het RIVM sinds 1 juli 203 patiënten opgenomen, een overkoepelend orgaan van ziekenhuizen spreekt zelfs van meer dan 350.

OP EN AF ,,De laatste weken gaat het bij ons op en af’’, zegt woordvoerder Lilian Gerver van Meander Medisch Centrum (MMC) in Amersfoort. ,,Momenteel zijn er vier coronapatiënten, maar onlangs hadden we geen enkele patiënt en daarvoor..

Afbeelding

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.